divendres, 3 de maig del 2013

La brúixola daurada





La brúixola daurada és una pel·lícula de 2007, dirigida per Chris Weitz i protagonitzada per Dakota Blue Richards, Nicole Kidman, Daniel Craig i Eva Green. El film està basat en la novel·la Llums del nord, de Philip Pullman; i igual que la novel·la, és la primera part de la trilogia La matèria fosca.Va ser guardonada amb el Premi Oscar 2008 als millors efectes especials.
Lyra és una xiqueta de 12 anys, viu al Jordan College, en companyia d’altres xiquets i el seu oncle. Pertany a un món paral·lel, en eixe món les persones no tenen ànima, la seva ànima la tenen uns animals que els acompanyen sempre, nomenats “Daimonds”.
Lyra comença a investigar coses sobre polvo, magisterio i els segrestos de xiquets. Quan el seu millor amic, Roger, desapareix decideix buscar-lo. Se’n va del Jordan amb la senyora Couler, abans de partir el rector li dona una brúixola daurada, un aparell que si el saps fer funcionar bé veus la realitat. Lyra va veure que la senyora Couler era dolenta.
Lyra va viure un muntó d’aventures fins trobar als xiquets, tots ells separats dels seus “daimonds” I pensa com poder traure-los d’allí…
M’agradat molt la pel·lícula per l’argument i els efectes especials. Recomane que la mireu, es molt entretenguda.
Guzmán Mengual 1r ESO A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada