diumenge, 20 de març del 2011

El laberinto del fauno


Una pel·lícula dirigida per Guillermo del Toro i molt ben acollida per la crítica.
Comença amb una xiqueta i sa mare que van a un xicotet poble on viu l’home de la mare de la xiqueta que tan sols té 11 anys. La xiqueta és molt aficionada als llibres de fantasia i sempre està parlant sobre els llibres. Sa mare pensa que té massa imaginació i li diu de deixar els llibres però per a la xiqueta això és impossible.
La mare d'aquesta està a punt de tindre a un nou fill del seu nou home i per açò van al poble on està treballant l’home d'aquesta. La xiqueta pel camí al poble veu una fada i sa mare no la creu. La fada pareix un insecte com un altre però la xiqueta la reconeix de seguida. Per la nit, mentre dorm la fada se li apareix. Ofèlia, la xiqueta, segueix a la fada fins a un laberint que hi ha al pati. No té por i s’endinsa  fins a baixar més avall i de sobte veu a un fauno baix. El fauno la reconeix i la crida per un nom que no és el seu. Ofelia s'extranya i li pregunta aleshores el fauno li explica que ella és la princesa que el seu poble enyora. Per a poder assegurar-se de que és la verdadera princesa ha de passar 3 proves abans  que arribe la lluna plena.  Això es complica quan en una prova menja de una taula plena de menjars exquisits i no menjar era una norma. El fauno s’enfada i li diu que no podrà tornar al seu regne. Ofèlia es queda sola i sa mare mor. Sols li queda una dona que la cuida i la protegeix. Ofelia finalment no suporta continuar amb el seu pare adoptiu i el seu germanet. Finalment demana perdó al fauno i apareix. El fauno li demana al seu germà com una prova més. Finalment la prova era matar al seu germà però ella no ho va voler fer i el seu pare adoptiu li pega un tir i la mata. La xiqueta torna al seu mon amb els seus pares en la mort. Com tot és política, i la dona que cuida a la xiqueta és d’un altra banda maten al pare adoptiu de la xiqueta com a una venjança per la mort de la dona i la xiqueta. 

                                                             Esther Climent 2n ESO B

1 comentari:

  1. que xula a mi menv¡canta sobretot cuan troba al fauno i li demana al seu germa i el seu padrastre i li pega un tir a la xiqeta!!

    ResponElimina